Projects

Cardross Crescent Care Home

Client

Inverclyde Council

Location

Greenock

Who we worked with

Architect: Inverclyde Council

Quantity Surveyor: Inverclyde Council

Services: Harley Haddow

Civil/Structural Engineer: Inverclyde Council

Share

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

The View is a purpose-built residential children’s house located in a residential area of Greenock to provide care and accommodation for children and young people.

The structure was formed with linked pitched roof blocks, comprising of bedrooms and communal facilities on one level with plant rooms below the suspended floor where the ground slopes steeply.

A bespoke design, the house offers space and comfort to the young people who live within it. The layout has been well considered and the young people had significant input into its decoration.

The bedrooms have ensuite with other facilities including a large kitchen/diner, a dining room, a large lounge, a games room and a sunroom with bi-fold doors that open onto decking.

The staff have access to a small office. The grounds surrounding the house offer lots of space for outdoor games and relaxation.

The aim of the home provide an environment for young people which actively promotes positive growth and change within a caring and structured residential setting.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. Check out our Privacy Policy & Cookie Policy for more details